nieuws
There are no translations available.

26 juli 2012

Aan de kunstenaars, bezoekers, familie en vrienden van de K+A gallery en last but not least de klanten en kunstliefhebbers, die de galerie al vier en een half jaar lang bestaansrecht hebben gegeven.

Zoals sommigen van u weten, heeft mijn leven een andere wending gekregen
nadat ik Marie Louise Oudkerk heb ontmoet. Zij bleek de liefde van mijn leven zoals dat zo mooi heet. Samen zijn wij op zoek gegaan en hebben besloten in Zuid Frankrijk een huis te kopen én te verbouwen. Een nieuw project en een geweldige uitdaging voor ons beiden. Ik kan me daar als architect volledig in uitleven en er is genoeg ruimte voor een atelier waar Marie Louise kan schilderen.

U begrijpt dat ik daardoor minder vaak aanwezig kon zijn in de galerie. Gelukkig heb ik in Anne van Roosmalen iemand gevonden die mij met veel plezier en met grote gedrevenheid en enthousiasme al meer dan een jaar, vooral op de zaterdagen heeft kunnen vervangen.

Op 1 maart 2013 zou het huurcontract afgelopen zijn en leek het me onder de huidige omstandigheden geen goed idee om dat te verlengen.
Wel hadden Anne en ik het plan om nog één bijzondere afscheidsexpositie te organiseren in het najaar, waarbij alle kunstenaars, die ooit in de galerie hebben geëxposeerd, zouden zijn uitgenodigd om zich nog een keer te presenteren, met een of twee van hun nieuwste werken.

Onverwacht echter diende zich enkele weken geleden iemand aan die graag zo spoedig mogelijk de galerieruimte wilde betrekken en de huur voor zijn rekening wilde nemen. Zo kwam alles in een stroomversnelling.
Aangezien ik slechts twee weken in Nederland zou zijn omdat de verbouwing in de Ardêche mijn aanwezigheid noodzakelijk maakte, heb ik snel moeten beslissen met als gevolg dat ik vorige week mijn galerie heb moeten leeghalen.

Partir, c'est mourir un peu, maar het geeft Marie Louise en mij nu de mogelijkheid om ons te focussen op ons nieuwe gezamenlijke project. Inmiddels zijn plannen ontwikkeld, om hier in de Ardeche, volgend jaar,als ART-en route©, beeldhouw- en schildercur- sussen te gaan geven, zodra de verbouwing klaar is. Mocht u geïnteresseerd zijn, kunnen wij u van deze nieuwe ontwikkeling in de toekomst nadere informatie zenden. Ook zal op korte termijn de website van de K+A gallery worden aangepast en zodra er nieuws is, zal dat ook hierop worden gepubliceerd.

Het spijt Anne en mij wel dat we op deze manier afscheid moeten nemen.

Wij danken u allen voor het vertrouwen en de prettige en enthousiaste contacten, die wij eraan hebben overgehouden. Het gaat u allen goed.

Mede namens Anne van Roosmalen, hopen wij tot ziens,

Hans Bik

 

 
There are no translations available.

In navolging van de Kunstroute Leiden, die eind september van dit jaar in de K+A gallery aan de Nieuwstraat 27 te Leiden plaats vond, kunnen we u thans met trots uitnodigen de indrukwekkende en boeiende kunstwerken van bovengenoemde kunstenaars te komen bewonderen op de:


11e KUNST & LIVING beurs in de AHOY te Rotterdam van 9 t/m 11 december 2011 -
Stand 104.
Openingstijden: Vrijdag 9 december van 17.00 uur tot 22.00 uur; op zaterdag en zondag 10 en 11 december: van 10.00 uur tot 18.00 uur.

ka-home1

Read more...
 
There are no translations available.

lertola-op“ An Occurrence in Time”

Opening 27th. of March 2011, 16.00 hours.
Nieuwstraat 27, Leiden Exhibition till 16th. of May 2011

”PHOTOGRAPHIC” As a photographer I am keen to explore the new possibilities in the space of digitalism. I experiment with multi-layer, multi-exposure, multi-photograph on a canvas to create or re-assemble the essence (or feeling) of a moment in time. Sometimes a single photograph does not communicate efficiently enough with the viewer. I am enthusiastic about working on my perspective on the characteristics of time. I interpret them through images. They are collages or photo montages presenting a graphical solution made from single images. The single image disappears into the entirety and loses its active features only to be found again through the viewer as details of a collage. Such a collage is an interpretation of what makes a moment in time, what it might have held within and introduces a deductive viewpoint beyond the single image. Tatu Lertola will be present during the opening.

Met grote trots kunnen wij u mededelen, dat de Finse Ambassadeur in Den Haag, de heer Klaus Korhonen, op 27 maart aanwezig is, om na 16.00 uur de tentoonstelling van Tatu Lertola officieel te openen.

Read more...

 
There are no translations available.

18 t/m 20 maart in stand 123

logo-klDe K+A gallery presenteert zich van 18 t/m 20 maart in stand 123 op de Kunst en Living Beurs, aan de Olympus 1 te Arnhem. Wij exposeren er de kunstwerken van Marie Louise Oudkerk uit Zeist, Michel Lapierre uit Frankrijk, Tatu Lertola uit Finland, Thomas Schriefers en Margret Schriefers-Imhof uit Duitsland, Keulen en Heleen Makkinga uit Leiden.

Als u na het lezen van deze aankondiging serieus van plan bent om naar de Kunst en Living Beurs te Arnhem te komen, laat ons dat per email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it dan weten. Bijtijds zullen wij u per mail de mogelijkheid bieden, om per persoon een gratis toegangskaart aan te vragen, die geldig is tijdens publieke openingstijden.

 

 

Read more...
 
There are no translations available.

Timbre-50x50
Marie Louise Oudkerk

Wij zijn er trots op, dat wij ons als jonge Leidse Galerie mogen presenteren op de 3e Brusselse KunstBeurs The Affordable Art Fair van 25 t/m 28 februari 2011.

In nauwe samenwerking met onze Leidse collegagalerie Patries van Dorst presen-teren wij indrukwekkende kunstwerken van nationaal en internationaal bekende kunstenaars.

De K+A gallery zal er de kunstwerken van Marie Louise Oudkerk (nl.), Tatu Lertola (fi), Heleen Makkinga, Margret Schriefers (du), Michel Lapierre (fr.) en Thomas Schriefers (du.) presenteren.

The Affordable Art Fair Brussel, die voor de 3e keer plaatsvindt, toont u een selectie van totaal 90 internationale galerien. Ze presenteren het neusje van de zalm op het gebied van moderne hedendaagse kunst voor minder dan € 5.000,-. Met de AAF wordt kunst kopen en verzamelen eindelijk onweerstaanbaar en zelfs haalbaar.

 

onder-1
Heleen Makkinga - onderwater 1
4_0025
"Simultan" van Thomas Schriefers

Als u na het lezen van deze aankondiging serieus van plan bent om naar de AAF Brussel te komen, laat ons dat dan weten per mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it , wij kunnen u dan bijtijds een gratis toegangskaart zenden, die geldig is tijdens publieke openingsuren voor 2 personen. (slechts een beperkte hoeveelheid entreekaarten beschikbaar!)

De stand die we samen met galerie Patries van Dorst delen is 7d.

 

 

 

Read more...
 
 • «
 •  Start 
 •  Prev 
 •  1 
 •  2 
 •  3 
 •  4 
 •  5 
 •  Next 
 •  End 
 • »gallery


K+A gallery
Hans Bik

Slotlaan 216
3701 GT Zeist


T 06 - 55 73 66 75
E
info@knagallery.nl

 

 

We gaan door...

De kunstenaars op onze website van de K+A gallery willen wij blijvend promoten. We zullen de website binnenkort met beeld van nieuw werk aanvullen en/of oud werk vervangen alsmede nieuws gaan vermelden van hun laatste ontwikkelingen en exposities van hun werk die gepland staan.

De toekomst

Per 1 augustus 2012 is de K+A gallery aan de Nieuwstraat 27 te Leiden gesloten.

Aankondiging nieuwe activiteiten:
2013/2014 Workshops Schilderen en Beeldhouwen in de Ardeche Frankrijk.

 

 

poste-kl