Anne-Marie Abcouwer


schilderij1
De K+A gallery in Leiden presenteert op 28 maart a.s. de fascinerende ruimtelijke kunstwer-ken van Anne-Marie Abcouwer.
Binnen het beperkte kader van het schilderij weet Anne-Marie een schijnbaar eindeloze ruimte te suggereren. Het opgeroepen beeld toont een door mensen verlaten landschap met een schitterende gelaagdheid en diepgang, door zorgvuldig spel van kleurige lijnen, strepen en buizen. De dreigende luchten geven het beeld een extra dramatische lading mee, die de afwezigheid van menselijke figuren benadrukt. Licht achter enkele ramen suggereert de teruggetrokken activiteit van mensen.

Feitelijk gaat het werk van Anne-Marie over menselijke contacten of eigenlijk veel meer over het gebrek daaraan. De kwaliteit van onze samenleving wordt in hoge mate door de televisie, de mobiele telefoon en internet bepaald en gedomineerd, waardoor mensen zich steeds meer terugtrekken in hun eigen domein en in een isolement komen. Contacten worden vluchtiger en oppervlakkiger en daarmee steeds vrijblijvender.

Door haar werkervaring als visagiste bij de televisie, waar zij tot 2006 werkzaam was, is bij haar de fascinatie ontstaan, voor het antwoord op de vraag, hoe mensen zich door de invloed van de media verhouden.

Daarnaast stelt Anne-Marie zich met haar schilderijen, grafische kunst en foto’s, de vraag of de zintuiglijk waarneembare ruimte, de werkelijke ruimte is. Want wat feitelijk wordt waargenomen is een platvlak. Dankzij het vermogen van de waarnemer om te interpre-teren wat wordt gezien, ontstaat een geïnter-preteerde realiteit die er niet is, maar die wel kan boeien, fascineren en emotioneren, dankzij de gave en het talent van de kunstenaar.

 

Uw reactie ...

Uw naam:
Onderwerp:
Reactie:
   

gallery


K+A gallery
Hans Bik

Slotlaan 216
3701 GT Zeist

T 06 - 55 73 66 75
E
info@knagallery.nl

 

 

We gaan door...

De kunstenaars op onze website van de K+A gallery willen wij blijvend promoten. We zullen de website binnenkort met beeld van nieuw werk aanvullen en/of oud werk vervangen alsmede nieuws gaan vermelden van hun laatste ontwikkelingen en exposities van hun werk die gepland staan.

De toekomst

Per 1 augustus 2012 is de K+A gallery aan de Nieuwstraat 27 te Leiden gesloten.

Aankondiging nieuwe activiteiten:
2013/2014 Workshops Schilderen en Beeldhouwen in de Ardeche Frankrijk.