Margret Schriefers-Imhof

Margret Schriefers-Imhof is geboren in 1928 te Wuppertal en woont en werkt sinds 1967 in Keulen. Ze verwerft als weefster, de titel van meestergezel. Op de fabriek van haar vader raakt ze gefascineerd van het felle oranjerode vloeibare ijzer, dat met veel stoom in gietvormen wordt gegoten. Deze fascinatie voor machines en gegoten machine- onderdelen, komen in al haar kunstwerken terug. In 1957 trouwt ze de bekende kunstenaar Werner Schriefers en heeft zij een studio voor textielontwikkeling en ontstaan haar eerste metaalcollages, die in diverse musea in binnen- en buitenland met groot succes werden ontvangen.
msb
Vanaf de 70-tiger jaren legt Margret zich toe op grote wandplastieken waarin metalen en stoffen gemengd worden verwerkt. Sinds de 80-tiger jaren realiseert Margret naast haar andere werken illustraties voor boeken.

De kunstenares is bij de opening aanwezig en zal een toelichting geven.

 

Uw reactie ...

Uw naam:
Onderwerp:
Reactie:
   

gallery


K+A gallery
Hans Bik

Slotlaan 216
3701 GT Zeist

T 06 - 55 73 66 75
E
info@knagallery.nl

 

 

We gaan door...

De kunstenaars op onze website van de K+A gallery willen wij blijvend promoten. We zullen de website binnenkort met beeld van nieuw werk aanvullen en/of oud werk vervangen alsmede nieuws gaan vermelden van hun laatste ontwikkelingen en exposities van hun werk die gepland staan.

De toekomst

Per 1 augustus 2012 is de K+A gallery aan de Nieuwstraat 27 te Leiden gesloten.

Aankondiging nieuwe activiteiten:
2013/2014 Workshops Schilderen en Beeldhouwen in de Ardeche Frankrijk.