Lejo Den Hertog

Zijn kunstwerken fascineren en boeien en zetten de beschouwer aan tot denken. Met zijn verknipte beelden en gelaagde kleurcomposities geeft Lejo vorm aan zijn visie, dat urbanisatie chaotische vormen aanneemt en gelijktijdig een nieuwe schoonheid verbergt. Bewoners van het platte land trekken naar de stad, waardoor in toenemende mate oncontroleerbare dichtheid en onrust ontstaat. Met zijn kunstwerken onderzoekt Lejo deze zorgwekkende en alarmerende en tevens kansrijke gevolgen voor de gebouwde omgeving.

4keer-lejo

Hartstochtelijk verlangen en wanhopig verliezen, LUST or LOST. Lejo maakt echter van de ogenschijnlijke chaos een zichtbare verrukking. Deze twee kanten van het bestaan zoeken in zijn werk naar het sublieme in de beleving van het kijken. Zijn beelden drukken een hoopvolle en aantrekkelijke ruimtelijkheid uit, waarin de verwachting van een nieuwe definitie van schoonheid en kwaliteit, in fragmenten van beelden uitgedrukt, om de breed gedragen aandacht schreeuwt, die het verdient.

 

Lej0-groot

 

Uw reactie ...

Uw naam:
Onderwerp:
Reactie:
   

gallery


K+A gallery
Hans Bik

Slotlaan 216
3701 GT Zeist

T 06 - 55 73 66 75
E
info@knagallery.nl

 

 

We gaan door...

De kunstenaars op onze website van de K+A gallery willen wij blijvend promoten. We zullen de website binnenkort met beeld van nieuw werk aanvullen en/of oud werk vervangen alsmede nieuws gaan vermelden van hun laatste ontwikkelingen en exposities van hun werk die gepland staan.

De toekomst

Per 1 augustus 2012 is de K+A gallery aan de Nieuwstraat 27 te Leiden gesloten.

Aankondiging nieuwe activiteiten:
2013/2014 Workshops Schilderen en Beeldhouwen in de Ardeche Frankrijk.