Jeanne Beenackers & Toos van Poppel

Jeanne is als autodidact niet te vangen in een duidelijk te omschrijven kader. Haar schilderwerken zijn het best te omschrijven als abstract en figuratief. Als gevoelsmens wordt ze geleid door haar intuïtie. Gevoelig en toch sober gebruik van kleur en manipulatie van materie, brengen haar diep gewortelde emoties tot leven. De poëtische composities brengen bij iedere beschouwer, gevoelige snaren in trilling.


Toos begon als modeontwerpster/styliste na haar studie aan de Academie van Kunst en Vormgeving in Den Bosch. Vanaf 1996 is schilderen haar passie en gebruikt net als Jeanne weinig, maar vooral aardse kleuren. Hoewel ze veel onderhuidse emoties in haar kunstwerken stopt, en ook tastbaar maakt, is ze niet graag bereid om uitleg te geven en laat alles aan de verbeelding van de beschouwer. Deze tentoonstelling presenteert zij haar nieuwste objecten, met daarin doorleefde roestige materialen en fragmenten van industrieel erfgoed.

 

 

Uw reactie ...

Uw naam:
Onderwerp:
Reactie:
   

gallery


K+A gallery
Hans Bik

Slotlaan 216
3701 GT Zeist

T 06 - 55 73 66 75
E
info@knagallery.nl

 

 

We gaan door...

De kunstenaars op onze website van de K+A gallery willen wij blijvend promoten. We zullen de website binnenkort met beeld van nieuw werk aanvullen en/of oud werk vervangen alsmede nieuws gaan vermelden van hun laatste ontwikkelingen en exposities van hun werk die gepland staan.

De toekomst

Per 1 augustus 2012 is de K+A gallery aan de Nieuwstraat 27 te Leiden gesloten.

Aankondiging nieuwe activiteiten:
2013/2014 Workshops Schilderen en Beeldhouwen in de Ardeche Frankrijk.