Marianne Schouten

Marianne Schouten is een Nederlandse hoedenvormgeefster. Zij startte haar eigen onderneming en label ‘Tophat Design’ in april 2004 te Beverwijk. Voor Marianne is het een uitdaging om vernieuwende ontwerpen te maken. Met een minimum aan lijnen wil zij een zo groot mogelijke zeggingskracht bereiken. Kleur en materiaal accentueren de vorm en bepalen mede de uitstraling. Hoedenmallen maakt zij zelf waardoor elk ontwerp uniek is en elke hoed exclusief. Dat is haar handelsmerk.

Naast vrij werk maakt zij hoeden in opdracht van klanten. Een van haar ontwerpen is door modehuis ‘Hebbeding’ in productie genomen. Ook maakte zij exclusieve duivenhoeden in verschillende uitvoeringen naar een ontwerp van de Nederlandse modevormgeefster Rianne de Witte. Marianne heeft meegewerkt aan operaproducties op het hoedenatelier van De Nederlandse Opera. Tot op heden volgt zij themagerichte lessen bij gerenommeerde hoedenmakers, onder anderen Susie Hopkins en Marianne Jongkind en neemt zij deel aan nationale en internationale wedstrijden en exposities.

 

(fotografie: Michel Mulder en Claudette van de Rakt)

Marianne heeft o.a. de volgende prijzen op haar naam staan: 

• 2006: De nationale wisseltrofee van Kasteel Arcen voor ‘Spiegel 5’
• 2007: De Prix Hermès voor hoedontwerp ‘Toreo’
• 2008: Certificaat ‘Highly Commended’ voor hoedontwerp ‘Introspection’

www.tophatdesign.nl

 

Uw reactie ...

Uw naam:
Onderwerp:
Reactie:
   

gallery


K+A gallery
Hans Bik

Slotlaan 216
3701 GT Zeist

T 06 - 55 73 66 75
E
info@knagallery.nl

 

 

We gaan door...

De kunstenaars op onze website van de K+A gallery willen wij blijvend promoten. We zullen de website binnenkort met beeld van nieuw werk aanvullen en/of oud werk vervangen alsmede nieuws gaan vermelden van hun laatste ontwikkelingen en exposities van hun werk die gepland staan.

De toekomst

Per 1 augustus 2012 is de K+A gallery aan de Nieuwstraat 27 te Leiden gesloten.

Aankondiging nieuwe activiteiten:
2013/2014 Workshops Schilderen en Beeldhouwen in de Ardeche Frankrijk.