Heleen Makkinga

Haar werk berust al een aantal jaar op een fascinatie voor de wereld van de microscoop en de telescoop. Er is sprake van een basis vormentaal die overal in terug te vinden is: van de kleinste quantumdeeltjes tot de verste rafelranden van het heelal. Heleen (her)creërt deze bestaande, voor ons verborgen wereld en verplaatst deze naar de visueel zichtbare realiteit.


Bij de opening zal Heleen aanwezig zijn in de galerie en een toelichting geven op haar werk. Vincent Icke zal hier vervolgens op aansluiten. Vincent is bijzonder hoogleraar theoretische  astrofysica, beeldend kunstenaar en schrijver en is o.a. bekend van zijn bijdragen aan "De Wereld draait door".


Tijdens haar zoektocht naar deze (organische) vormentaal gebruikt zij regelmatig een landschap als achtergrond voor een gefantaseerde vorm; er ontstaat dan bewust een vervreemdend effect.

Heleen is in haar werk altijd op zoek naar een rustige, bijna verstilde sfeer, waarbij ook sprake is van ruimtelijkheid. In haar werk laat zij vormen met elkaar contrasteren. Vaak reageren twee vormen op elkaar. Dit levert een spanning op die haar blijft intrigeren.

Haar inspiratie haalt ze o.a. van de NASA website, Google Earth en het boek Supervision, 'a new view of nature' van Amato.
Haar werk is regelmatig te bezichtigen op exposities bij galeries en organisaties. Ook werkt zij in opdracht voor diverse bedrijven, instellingen en particulieren. Daarnaast is zij verbonden als docent aan de Kunstacademie Leiden.
Bij de opening zal Heleen aanwezig zijn in de galerie en een toelichting geven op haar werk. Vincent Icke, bijzonder hoogleraar theoretische astrofysica, beeldend kunstenaar en schrijver en is o.a. bekend van "De Wereld draait door" zal hier vervolgens op aansluiten.

 

 

Uw reactie ...

Uw naam:
Onderwerp:
Reactie:
   

gallery


K+A gallery
Hans Bik

Slotlaan 216
3701 GT Zeist

T 06 - 55 73 66 75
E
info@knagallery.nl

 

 

We gaan door...

De kunstenaars op onze website van de K+A gallery willen wij blijvend promoten. We zullen de website binnenkort met beeld van nieuw werk aanvullen en/of oud werk vervangen alsmede nieuws gaan vermelden van hun laatste ontwikkelingen en exposities van hun werk die gepland staan.

De toekomst

Per 1 augustus 2012 is de K+A gallery aan de Nieuwstraat 27 te Leiden gesloten.

Aankondiging nieuwe activiteiten:
2013/2014 Workshops Schilderen en Beeldhouwen in de Ardeche Frankrijk.