nieuws

Samenwerking met audio systems Chattelin

Sinds 15 maart 2009 heeft K+A gallery een samenwerkingsverband met Chattelin audio systems te Den Haag. K+A gallery levert kunstwerken die een synergie aangaan met de hightech audio systems.
De eerste expositie, 15 maart tot 2 juli 2009, bestond uit kunstwerken van Thomas Schriefers uit Keulen.
De tweede expositie, 3 juli tot 6 september 2009, betreft kunstwerken van Marie Louise Oudkerk. Zij maakt met haar schilderijen de innerlijke samenhang tussen ruimte en tijd zichtbaar en de dynamiek die ze doen versmelten. www.marielouiseoudkerk.nl
Vanaf 7 september zullen foto's van Bill Wyman worden geëxposeerd, foto's die backstage zijn opgenomen. Naast foto's van de Rolling Stones zijn er foto's van John Lennon, Ringo Starr, B.B. King, Charlie Watts en Mick Jagger.

 

Expositie Heleen Makkinga

K+A gallery in Leiden presenteert van 23 augustus tot 3 oktober Heleen Makkinga. Zij is werkzaam als beeldend kunstenaar en woont en werkt in Leiden.

Haar werk berust al een aantal jaar op een fascinatie voor de wereld van de microscoop en de telescoop. Er is sprake van een basis vormentaal die overal in terug te vinden is: van de kleinste quantumdeeltjes tot de verste rafelranden van het heelal. Heleen (her)creërt deze bestaande, voor ons verborgen wereld en verplaatst deze naar de visueel zichtbare realiteit.

Bij de opening zal Heleen aanwezig zijn in de galerie en een toelichting geven op haar werk. Vincent Icke zal hier vervolgens op aansluiten. Vincent is bijzonder hoogleraar theoretische astrofysica, beeldend kunstenaar en schrijver en is o.a. bekend van zijn bijdragen aan "De Wereld draait door".

Meer informatie>>

 

Opening tentoonstelling Dana Baginska

Tijd: 16.00 uur
Opening Dana Baginska
K+A gallery in Leiden presenteert op 5 juli a.s. Dana Baginska. (Voorheen bekend onder de naam Dana Andreev)

Lees meer...

 

kunstreis naar China

Helaas door gebrek aan belangstelling voorlopig geannuleerd.
16 oktober 2009 (herfstvakantie) wilden we vertrekken met minimaal 10 kunstliefhebbers 9 dagen naar Beijing en Shanghai om daar een aantal kunstcentra en kunstenaars te ontmoeten.

Naast deze ontmoetingen is er voldoende tijd om highlights als 'de muur' en 'de verboden stad' te bezoeken voor degene die dat willen.

Bekijk de flyer van Travelinck: China Connections. (pdf-300kb)

Lees meer...
 

Opening ‘tien kunstenaars uit Beijing’

De opening heeft inmiddels plaatsgevonden en wel door niemand minder dan Lulu Wang. Lulu hield een spannende voordracht over haar eigen ervaringen met het oude en het huidige China, over de Chinese cultuur en over de cultuurverschillen tussen Nederland en China. De Chinese kunstwerken in de galerie kregen door deze achtergrondinformatie een heel eigen dimensie.
Lulu Wang opent de tentoonstelling

Lees meer...
 

Schrijfster Lulu Wang

Schrijfster Lulu Wang opent de tentoonstelling 10 kunstenaars uit Beijing. Zij vertelt tijdens haar lezing over haar eigen ervaringen met het oude en huidige China en legt verbanden met de hedendaagse Chinese kunst.

Lees meer...

 

Lezing van Thomas Schriefers

'Interactie kunst & architectuur' in de K+A gallery.

Zondagmiddag 26 april 2009 , om 16.00 uur, kwamen ondanks de vakantie nog zo’n twintigtal architecten en kunstenaars luisteren naar de lezing van Thomas Schriefers.

Lees meer...
 

Kunstacademie Leiden aan het werk voor K+A gallery

Dinsdagochtend 14 april 2009 presenteerden enkele studenten van de Kunstacademie Leiden hun werkopdracht in de K+A gallery naar aanleiding van de tentoonstelling van de duitse kunstenaar/architect Thomas Schriefers.

Lees meer...
 gallery


K+A gallery
Hans Bik

Slotlaan 216
3701 GT Zeist.

T 06 - 55 73 66 75
E
info@knagallery.nl

 

 

We gaan door...

De kunstenaars op onze website van de K+A gallery willen wij blijvend promoten. We zullen de website binnenkort met beeld van nieuw werk aanvullen en/of oud werk vervangen alsmede nieuws gaan vermelden van hun laatste ontwikkelingen en exposities van hun werk die gepland staan.

De toekomst

Per 1 augustus 2012 is de K+A gallery aan de Nieuwstraat 27 te Leiden gesloten.

Aankondiging nieuwe activiteiten:
2013/2014 Workshops Schilderen en Beeldhouwen in de Ardeche Frankrijk.

 

 

poste-kl