nieuws

15 augustus Jeanne &Toos

Jeanne Beenackers & Toos van Poppel

Opening: 15 augustus 2010, 16.00 uur, Nieuwstraat 27 Leiden
De tentoonstelling duurt tot 15 september 2010.

De K+A gallery nodigt u met trots uit voor de opening van de expositie van schilderwerken en objecten van de bekende kunstenaressen Jeanne Beenackers & Toos van Poppel.

Lees meer...
 

Anne-Marie Abcouwer

De K+A gallery in Leiden presenteert op 28 maart a.s. de fascinerende ruimtelijke kunstwerken van Anne-Marie Abcouwer.

am1Binnen het beperkte kader van het schilderij weet Anne-Marie een schijnbaar eindeloze ruimte te suggereren. Het opgeroepen beeld toont een door mensen verlaten landschap met een schitterende gelaagdheid en diepgang, door zorgvuldig spel van kleurige lijnen, strepen en buizen. De dreigende luchten geven het beeld een extra dramatische lading mee, die de afwezigheid van menselijke figuren benadrukt. Licht achter enkele ramen suggereert de teruggetrokken activiteit van mensen.

Feitelijk gaat het werk van Anne-Marie over menselijke contacten of eigenlijk veel meer over het gebrek daaraan. De kwaliteit van onze samenleving wordt in hoge mate door de televisie, de mobiele telefoon en internet bepaald en gedomineerd, waardoor mensen zich steeds meer terugtrekken in hun eigen domein en in een isolement komen. Contacten worden vluchtiger en oppervlakkiger en daarmee steeds vrijblijvender.

Lees meer...
 

Ingelaste overzichtstentoonstelling


De K+A gallery nodigt u van ganser harte uit voor een ingelaste
overzichtstentoonstelling.media_image_2681Door onvoorziene omstandigheden is een geplande tentoonstelling in de K+A gallery, die van februari tot en met maart zou plaatsvinden, uitgesteld tot november 2010. In de tussentijd tot de volgende opening op 28 maart 2010, hebben we het genoegen u een ingelaste overzicht tentoonstelling te presenteren van 2 kunstenaressen die wij met succes al eerder in de K+A gallery hebben geexposeerd: Marie Louise Oudkerk en Heleen Makkinga.

Marie Louise Oudkerk
drukt in haar schilderijen haar intense gevoelsleven, haar hartstocht en gedrevenheid uit. Haar kunstwerken stralen een verborgen warmte en verstopt beleven uit. Ze plaatst geometrische vormen in ruimtelijke samenhang en balans. Ze componeert met het penseel als strijkstok, expressies en composities van innerlijke vervlechting van herinnering en doorleefde fantasie.

h-media_image_2684
Heleen Makking, laat zich inspireren door haar fascinatie voor de wereld van de microscoop en de telescoop. Er is sprake van een basis vormentaal die overal in terug te vinden is: van de kleinste quantumdeeltjes tot de verste rafelranden van het heelal, presenteert ze boeiende overeenkomsten en spannende gelijkenissen tussen deze thema's. Heleen (her)creërt deze bestaande, voor ons verborgen wereld en verplaatst deze naar de visueel zichtbare realiteit.


Bovendien presenteren wij in de tussentijd met trots een voor de K+A gallery nieuwe kunstenaar, Joost Verhagen.
Hij presenteert ons zijn diep doorleefde persoonlijke percepties en interpretaties van de ruimtelijke diversiteit van stedelijke ruimten als pleinen, brede lanen en tunneltracees. Om enigszins orde te scheppen in de veelheid en chaos van zijn waarnemingen, voegt hij aan zijn kunstwerken horizontale, verticale en soms diagonale lijnen, grids of netwerken toe, die het geheel samenbinden en menselijke maat te geven. Nog dit jaar zal de K+A gallery een solo overzicht tentoonstelling voor hem inrichten.
Een eerste overzicht van zijn werk presenteert de K+A gallery op zijn site onder "kunstenaars". Nog dit jaar zal er een overzichtstentoonstelling van hem worden georganiseerd.
 

Running Art dinner groot succes en krijgt vervolg


Het vorige Running Art Dinner op 13 februari jl. is een groot succes geweest. Binnenkort zullen wij u nader informeren over het volgende Running Art Dinner, dat we wederom in nauwe samenwerking met galerie Patries van Dorst zullen organiseren. Deze staat thans gepland op 23 april 2010.
 

Marie Louise Oudkerk & Ingrid Siliakus


opening 20 december 2009 om 17.00 uur

schilderij1De K+A gallery exposeert vanaf 20 december 2009 schilderijen van Marie Louise Oudkerk en papierkunst van Ingrid Siliakus.
Marie Louise drukt in haar schilderijen haar intensieve gevoelsleven, haar hartstocht en gedrevenheid uit. Ze plaatst geometrische vormen in ruimtelijke samenhang en balans. Door haar kleurkeuze, halfverborgen teksten, letters en cijfers en zorgvuldig gekozen lijnen- spel en textuur, geeft ze de kunstwerken een verstopt beleven en een verborgen warmte mee. Een bijna grijpbare mystiek van fantasie, droom en verlangen, dat ieder mens drijft, straalt uit elk schilderij de beschouwer tegemoet. Marie Louise drukt ruimte en tijd uit in iconen van het dagelijks bestaan en maakt haar kunst daarom erg herkenbaar. Ze componeert met het penseel als strijkstok, expressies en composities van de innerlijke vervlechting van herinnering en doorleefde fantasie.
Lees meer...
 

Running - Art - Dinner

8 en 9 december a.s.
Galerie Patries van Dorst en K+A gallery hebben het initiatief genomen voor het eertse 'Running-Art-Dinner' in Leiden. Geïnteresseerden kunnen zich hiervoor inschrijven. Op wisselende locaties laat u zich door de kunstenaars inspireren en kan er onderwijl genoten worden van een culinair feestje waar Patries van Dorst met haar 25 jarige catering-ervaring borg voor staat. Dit Running - Art - Dinner is georganiseerd rondom de kunstenaars: Magdalena Jesionek en Paul Dijkman.
De kosten voor deze avond bedragen slechts 48,50 euro per persoon inclusief welkomstdrankje, wijn, water, bier en/of frisdrank.

Voor uw bevestiging o.v.v. de gewenste datum en het aantal personen klikt u hier.
Beide galeries stellen zich ten doel om het Leidse galerie bezoek naar een nieuw, ander en misschien wel hoger niveau te tillen waarbij de galeriebezoeker een bijzondere kunsthappening in de Leidse binnenstad wordt aangeboden.
Lees meer...
 

Magdalena Jesionek


De K+A gallery te Leiden presenteert vanaf 10 november 2009 schilderijen van Magdalena Jesionek. Zij is beeldend kunstenaar en woont en werkt in Amsterdam.
Architectuur is haar geliefde hoofdthema. Naar haar inzicht weerspiegelt de symbolische vormentaal van de architectuur de conditie van de mens in zijn relatie tot de natuur  en de eigen sociaal-culturele context.Foto's vormen het uitgangspunt van haar schilderijen; ze zijn als het ware een voorbode van het uiteindelijke resultaat.
Door gebouwen en stedelijke landschappen in detail te bestuderen ontdekt zij daarin onzichtbare structuren, die in haar schilderijen de illusionaire vanzelfsprekendheid van de op de foto's gebaseerde voorstelling ondermijnen. 
Lees meer...
 

Leidse Kunstroute 2009


Kunstroute Leiden 26, 27 September
Graag informeren wij u dat het laatste weekeinde van September de 15e kunstroute weer van start gaat. U wordt in de gelegenheid gesteld om ruim 70 locaties te bezoeken waar kennis kan worden gemaakt met vele kunstwerken en de kunstenaars zelf. Galerie Patries van Dorst en de K+A gallery hebben voor u een route boekje klaar liggen waar u informatie vindt over alle deelnemende kunstenaars en een plattegrond met alle te bezoeken locaties.
Er is een wijnproeverij tijdens de Kunstroute in beide galleries.
Lees meer...
 gallery


K+A gallery
Hans Bik

Slotlaan 216
3701 GT Zeist.

T 06 - 55 73 66 75
E
info@knagallery.nl

 

 

We gaan door...

De kunstenaars op onze website van de K+A gallery willen wij blijvend promoten. We zullen de website binnenkort met beeld van nieuw werk aanvullen en/of oud werk vervangen alsmede nieuws gaan vermelden van hun laatste ontwikkelingen en exposities van hun werk die gepland staan.

De toekomst

Per 1 augustus 2012 is de K+A gallery aan de Nieuwstraat 27 te Leiden gesloten.

Aankondiging nieuwe activiteiten:
2013/2014 Workshops Schilderen en Beeldhouwen in de Ardeche Frankrijk.

 

 

poste-kl