19 september Lejo Den Hertog

schilderijen

Opening: 19 september 2010, 16.00 uur, Nieuwstraat 27 Leiden, door Gertjan van Oosten, tenor saxofonist.
De tentoonstelling duurt tot 30 oktober 2010.

De K+A gallery nodigt u met trots uit voor de opening van de expositie van schilderijen van de bekende kunstenaar en vormgever Lejo den Hertog. Hij woont en werkt in Zeist, is geboren in Delft in 1945, studeerde af aan de KABK te Den Haag en was docent aan de Hogeschool voor Kunsten te Utrecht. Vele exposities gingen aan deze vooraf.

4keer-lejo


Zijn kunstwerken fascineren en boeien en zetten de beschouwer aan tot denken. Met zijn verknipte beelden en gelaagde kleurcomposities geeft Lejo vorm aan zijn visie, dat urbanisatie chaotische vormen aanneemt en gelijktijdig een nieuwe schoonheid verbergt. Bewoners van het platte land trekken naar de stad, waardoor in toenemende mate oncontroleerbare dichtheid en onrust ontstaat. Met zijn kunstwerken onderzoekt Lejo deze zorgwekkende en alarmerende en tevens kansrijke gevolgen voor de gebouwde omgeving.

 

Hartstochtelijk verlangen en wanhopig verliezen, LUST or LOST. Lejo maakt echter van de ogenschijnlijke chaos een zichtbare verrukking. Deze twee kanten van het bestaan zoeken in zijn werk naar het sublieme in de beleving van het kijken. Zijn beelden drukken een hoopvolle en aantrekkelijke ruimtelijkheid uit, waarin de verwachting van een nieuwe definitie van schoonheid en kwaliteit, in fragmenten van beelden uitgedrukt, om de breed gedragen aandacht schreeuwt, die het verdient.

 

Lej0-groot

 

gallery


K+A gallery
Hans Bik

Wilhelminalaan 65
3701 BH Zeist


T 06 - 55 73 66 75
E
info@knagallery.nl

 

 

We gaan door...

De kunstenaars op onze website van de K+A gallery willen wij blijvend promoten. We zullen de website binnenkort met beeld van nieuw werk aanvullen en/of oud werk vervangen alsmede nieuws gaan vermelden van hun laatste ontwikkelingen en exposities van hun werk die gepland staan.

De toekomst

Per 1 augustus 2012 is de K+A gallery aan de Nieuwstraat 27 te Leiden gesloten.

Aankondiging nieuwe activiteiten:
2013/2014 Workshops Schilderen en Beeldhouwen in de Ardeche Frankrijk.

 

 

poste-kl