Steven Scheffer

Met trots presenteert de K+A gallery te Leiden, tekeningen en schilderijen van Steven Scheffer, beeldend kunstenaar, 1950-1984.

Zijn veel belovende realistische en veelal grafische kunstwerken van meestal mooie vrouwen, tonen zijn tot de verbeelding sprekende jacht op schoonheid, waaraan hij een erotische lading heeft meegegeven. Helaas was zijn leven kort, maar intensief.Het werd in hoge mate bepaald door de 4 grote liefdes in zijn korte leven, die allen voor hem model hebben gestaan.

Het turbulente leven van de romantisch ingestelde Scheffer verloopt in meeslepende ups en downs. Hij gedraagt zich als een cult-figuur a la James Dean en zijn leven laat zich beschrijven als een vliegwiel, dat langzaam op gang komt en dat, door een reeks tragische gebeurtenissen, alsmaar harder gaat draaien tot het uiteindelijk onstuitbaar ontspoort.

Op 18 april 1984 vinden voetgangers aan de voet van de 20 meter hoge stadswal van het Spaanse Ibiza-stad zijn levenloze lichaam. Hij is dan nog maar pas 34 jaar en nog niet half op de top van zijn kunnen.

 

Het hoe en het waarom hiervan is nooit opgehelderd. Het omvangrijke oeuvre, dat hij nalaat, is te beschouwen als de spiegel van de gebeurtenissen uit zijn leven.

Bij de opening zal Harm Brink een korte toelichting geven op het leven en werk van Steven Scheffer. Hij heeft het nagelaten werk van Scheffer geanalyseerd en met de achter-liggende feiten verbonden en het levens-verhaal van Steven in 2 prachtige boeken beschreven. Deze zullen in de galerie te koop worden aangeboden.

Tenslotte zal Daan Scheffer, de broer van Steven en Voorzitter van de Stichting Steven Scheffer, de tentoonstelling openen.

 

Uw reactie ...

Uw naam:
Onderwerp:
Reactie:
   

gallery


K+A gallery
Hans Bik

Wilhelminalaan 65
3701 BH Zeist


T 06 - 55 73 66 75
E
info@knagallery.nl

 

 

We gaan door...

De kunstenaars op onze website van de K+A gallery willen wij blijvend promoten. We zullen de website binnenkort met beeld van nieuw werk aanvullen en/of oud werk vervangen alsmede nieuws gaan vermelden van hun laatste ontwikkelingen en exposities van hun werk die gepland staan.

De toekomst

Per 1 augustus 2012 is de K+A gallery aan de Nieuwstraat 27 te Leiden gesloten.

Aankondiging nieuwe activiteiten:
2013/2014 Workshops Schilderen en Beeldhouwen in de Ardeche Frankrijk.

 

 

poste-kl